
قرص کاهش استرس سخنرانی یا همان پروپرانولول (Propranolol)که با نام های تجاری دیگری مانند پرانول یا ایندرال هم در بازار موجود است یک روش سریع برای کاهش استرس سخنرانی است.
شاید این تنها خوبی قرص ضد کاهش استرس سخنرانی باشد(البته در مورد افراد بیمار!!). این قرص(که به صورت کپسول هم موجود است) معمولا در درمان فشار خون و تنظیم تپش قلب به کار می رود.
بسیاری از افراد از آن جایی که اطلاعات زیادی در مورد استرس سخنرانی ندارند برای رفع سریع این استرس از قرص استفاده می کنند. شاید در نگاه اول کار چندان بدی نباشد اما عوارض مصرف این قرص به ما نشان می دهد که باید تصمیم دیگری گرفت.
شاید مقاله روبرو برایتان مفید باشد: فن بیان چیست و چگونه فن بیان خوبی داشته باشیم؟
عوارص شایع قرص کاهش استرس و ترس از سخنرانی چیست؟
خستگی و خواب آلودگی ( که قطعا موجب می شود انرژی چندانی برای سخنرانی نداشته باشیم . شاید همین مورد کافی باشد که از مصرف این قرص خودداری کنیم).
تاری دید
احساس یخ کردن دست یا پا
تنگی نفس
اختلال در خواب
اسهال یا یبوست
البته این موارد فقط تعدادی از عوارض قرص کاهش استرس سخنرانی است و عوارض دیگری هم مانند سبکی سر یا کاهش توانایی جنسی درپی دارد.
شاید بد نباشد ویدئوی زیر را هم ببینید
برای دانلود ویدئوی بالا روی عکس کلیک کنید
پس راهکار اصلی چیست؟
بهترین کار، آگاهی یافتن در مورد مکانیزم ترس و استرس سخنرانی است. مصرف قرص کاهش استرس سخنرانی هیچ گاه نمی تواند ما را برای همیشه در برابر استرس مقاوم کند. تازه از این ها گذشته با مصرف این قرص ها عادت دیگری در ما شکل می گیرد و به اصطلاح مغز ما شرطی می شود که هر بار استرس به سراغمان آمد خود را با مصرف قرص کاهش استرس سخنرانی آرام کنیم. مطلب دیگری که خیلی مهم است این است که ما چون با ترس هایمان روبرو نشده ایم غالبا بعد از مدتی ترس های خود را( با مرور در ذهنمان) بزرگتر از آن چیزی که هستند جلوه می دهیم.
بد نیست جهت اطلاعات بیشتر درزمینه استرس سخنرانی و مکانیزم آن ، همین الان مقاله زیر را مطالعه کنید
چرا به مقاله روبرو نگاهی نمی اندازید: لرزش صدا در هنگام سخنرانی
این که زمان بر است
معمولا کنترل استرس سخنرانی در زمان خیلی سریعی اتفاق نمی افتد. شما ابتدا نیازمند هستید که روی مطالبتان تسلط پیدا کنید. باور کنید هیچ چیز جای تسلط را نمی گیرد.
تسلط یعنی این که دقیقا بدانید چه چیزی را، به چه اندازه، با چه کیفیتی و درچه زمانی قرار است بگویید.
سپس خودتان را تا جایی که می توانید در پاسخ به این سوال ها قوی کنید. توصیه می کنم حداقل چندین برابر اطلاعاتی که قرار است در مورد آن صحبت کنید در ذهنتان داشته باشید. این کار هم چنین اعتماد به نفس شما را بالا می برد. هم چنین تمرین زیاد می تواند شما را قوی و قوی تر کند.
در مرحله بعد سعی کنید موفقیت خودتان را تصویر سازی ذهنی کنید.
برای این کار کافی است چند دقیقه در مکان آرامی بنشینید و به سخنرانیتان فکر کنید. قبول دارم که برخی می گویند «آخه با تصویر سازی و خوش خیال بودن که نمیشه سخنرانی کرد» ولی با تکرار این کار انگیزه و دید مثبتی پیدا می کنید.
چرا به مقاله روبرو نگاهی نمی اندازید: تپش قلب در هنگام سخنرانی
منظورم از تصویر سازی…
خوش خیال بودن نیست. بلکه تصویر کردن جزئیات سخنرانیمان قبل از برگزاری، در ذهنمان است. باید در این تصویر سازی تا جایی که می توانیم ذهنمان را به سمت اتفاقات خوشایند ببریم تا ناخود آگاهمان آن را در رفتارمان در روز سخنرانی بروز دهد.
استرس سخنرانی همیشه وجود دارد…
حتی بزرگترین سخنرانان دنیا هم استرس سخنرانی را تجربه می کنند. مساله فقط در نوع استرس آن هاست. آن ها از پایین آمدن اعتبار شان ، جذاب نبودن محتوا برای مخاطب، دید منفی مخاطب جدید نسبت به آن ها و … استرس دارند.
البته همین عامل هم سبب می شود که همیشه سخنرانی خوبی را آماده کرده و ایراد کنند. در سخنرانی ممکن است علت ترس های ما موارد دیگری از جمله نشناختن مخاطبان، تجربه های شکست قبلی، آماده نبودن امکانات هنگام برگزاری و یا موارد دیگر باشد که البته باید تا جایی که می توانیم برای همه آن ها ازقبل فکر کرده باشیم و کارهای لازم را انجام داده باشیم.
شاید مقاله رو برو هم برایتان جالب باشد: چگونه مخاطبین خود را بشناسیم و بر آن ها تاثیر بگذاریم؟